2015. január 13., kedd

Proaktív munkateremtés

"Soha nem vagy túl öreg ahhoz, hogy kitűzz egy másik célt, vagy álmodj egy új álmot." 
                                                                              C.S Lewis
Néhány éve értettem meg, hogy az igazi lényege a munkának az, amikor eljutunk arra a szintre, hogy proaktív munkateremtővé válunk. Mert a proaktív ember nem „állást” keres, hanem önmagát.

Mit is jelent ez?
Meg kell fordítani ez eddigi szemlélet munkakeresési módszereit, ami eddig az volt: hogy szétnézek a munkaerőpiacon, az álláshirdetések között, aztán megpályázom azokat az állásokat, amelyekhez végzettségem van, jobb esetben, amelyekhez értek, vagy érdekelnek.
A fordított rendszer szerint azonban mielőtt munkát kezdenél el keresni, előbb saját magadat kell elkezdeni megkeresni és megtalálni. Amit magadban találsz, azt kell összekapcsolnod a saját magad és a világ számára valóban hasznos értékekkel. Ha ezt a hármast megtalálod, akkor biztos lehetsz abban, hogy számodra megfelelő döntést hozol a munka területén, amiben valóban sikeres leszel.
„A proaktív munkakeresés soha nem a múltból, hanem mindig a jelenből és az elképzelt jövőből táplálkozik.” írja Herman Judit – A magad útján c. könyvében. Ebben a folyamatban egyáltalán nem azon van a hangsúly, hogy milyen végzettségeid és munkatapasztalatod van. Ezek másodlagos dolgok. Természetesen sokkal nagyobb aktivitást igénylő feladat ez a fajta munkakeresés, mint szétküldeni sok száz helyre és felületre az előre legyártott sablon önéletrajzot és motivációs levelet, majd várni az esetleges eredményt. Aztán bosszankodni, hogy még csak válasz e-mailre sem méltatnak.
A proaktivitásnak hatványozott az eredménye, mert egyrészt sikeres szokások alakulnak ki benned, ráadásul remekül érzed majd magadat a bőrödben. Ha önmagad ismeretében hozol meg karrierdöntéseket, a lejárt munkaidő után nem abban fogsz pihenést találni, hogy ülsz a tv előtt kiüresedett fejjel sok-sok esti órát elpazarolva az idődből, vagy alig várod a pénteket, hogy vége legyen a hétnek, és már vasárnap délután lehangolódsz a „Jajjj, holnap már megint hétfő van!” szindrómától. :(
Proaktívan élvezetes lesz az a munka, amiben jól érzed magadat, és legszívesebben éjjel nappal azt csinálnád, mert feltölt, és nem fáradsz el benne soha.
El tudsz képzelni egy ilyen karriert számodra? El tudod képzelni, hogy proaktívan teremtsd meg a számodra legideálisabb munkát?  El tudod képzelni, hogy azon a területen érd el a legnagyobb sikereket, amit szívvel-lélekkel csinálsz, mert lételemeddé válik maga a munka?
Ilyen munkát csak akkor találsz magad számára, ha tisztában vagy magaddal és az elképzeléseiddel. Ha van jövőképed, tudod, hogy merre akarod irányítani az életedet és miért. Nincs korhatár. Lehetsz huszon éves és lehetsz negyvenen túl is. Amikor elkezded, és tudatosan beépíted magadba ezt a szemléletet, hamarosan elkezdődik az új munkaterületű életed. 
Ezt a folyamatot végigcsinálhatod több módszerrel is:
  • Egyedül, saját magadat fejlesztve könyvekből, online cikkekből, előadásokból. Én is így csináltam, néhány év kellett hozzá negyvenen túl is.
  • Egyedül, követve a blogomat, ahol rendszeresen posztolok bejegyzéseket, gyakorlatias és hasznos tippeket a proaktivitás kialakításához, ahogyan én csináltam.
  • Részt veszel egy tréningen, ahol egy nap alatt megkapod az összes információt, és rajtad múlik, hogy milyen tempóban kezded el használni.
  • Keresel egy szakembert, aki támogat téged ebben, és végig visz egy személyre szóló karriertervezésen.
Gondold át! 
Érdekel-e ez az új munkateremtés, ha igen, melyik formában lenne a leghasznosabb számodra, hogy megtanuld, hogyan kell csinálni!

1 megjegyzés:

  1. Szeretném megköszönni a Wiccan Duma nagy segítségét. A lányom mélyen a kábítószer-függőségbe került, kipróbáltam a rehabilitációt és mindent, hogy abbahagyja, de semmi sem működött, sokat sírtam az egész helyzet miatt, mert anyaként kudarcnak éreztem magam. De mindez megváltozott, miután találtam egy megjegyzést az interneten arról, hogy a Wiccan Duma embereken segít. Örülök, hogy a lányom megszabadult a kábítószer-függőségtől a Wiccan Duma segítségével, köszönöm Wiccan Duma az erőteljes varázslatokat. A nézők számára nem ismerem a helyzetét, de biztosíthatom Önöket, hogy segítséget kaphatnak a függőségük megállításához. , állítsa le a megszállottságot, állítsa le a depressziót, hagyja abba a visszaélést. Lépjen kapcsolatba a Wiccan Dumával a következőkért:
    1) Szerelmi varázslatok
    2) Elveszett szerelmi varázslatok
    3) Válási varázslatok
    4) Házassági varázslatok
    5) Szerelmi varázslatok.
    6) Elválasztó varázslatok
    7) Száműzd el a volt szeretőt
    8.) Szeretnél előléptetni.
    9) lottó nyerő varázslatok
    10) Ha meg akarja elégíteni szeretőjét
    11) Varázsmunka a bírósági per megnyerésére
    12) varázslat a megszállottság megtörésére
    Forduljon ehhez a nagyszerű emberhez, ha bármilyen problémája van a végleges megoldás érdekében. E-mail: whitemagictemple@gmail.com
    WhatsApp: +2348155926512

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...